آل یاسین

حیاط خلوتی مجازی برای دوستان حقیقی

آل یاسین

حیاط خلوتی مجازی برای دوستان حقیقی

آل یاسین

حیاط خلوتی مجازی برای دوستان حقیقی

پیام های کوتاه
طبقه بندی موضوعی

بامیه ی بدون زولبیا !!

دوشنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۲۰ ب.ظ

سلام دوستان خوبم.

به مناسبت ماه مبارک براتون طرز تهیه بامیه رو گذاشتم که میتونید با امکانات خونه هم اون رو تهیه کنید.

البته من چون خیلی به زولبیا علاقه ای نداشتم٬ اون رو امتحان نکردم.

مواد لازم بامیه:

آرد----------------------------------------------------- 1 پیمانه

آب----------------------------------------------------- 1 پیمانه

تخم مرغ---------------------------------------------- 2 – 3 عدد

روغن جامد یا کره------------------------------------- 1 قاشق سوپخوری

شربت قوام آمده ------------------------------------- 2 قاشق سوپخوری

روغن-------------------------------------------------- برای سرخ کردن

شربت------------------------------------------------- به میزان لازم

 

طرز تهیه بامیه:

برای تهیه بامیه خوب باید شربت خوبی داشته باشیم. شربت باید کاملاً کشدار و غلیظ و براق باشد و شکرک نزده باشد.

اگر جایی زندگی میکنید که رطوبت دارد میتوانید داخل این شربت یک یا دو قاشق گلوکز یا بادکا بریزید تا بامیه و زولبیا خمیر نشود.

اول آب را داخل یک ظرف میریزیم و زیر گاز را روشن میکنیم 1 قاشق سوپخوری روغن جامد یا کره را به آب اضافه میکنیم.

اگر بخواهیم زولبیا و بامیه رنگ قهوه ای و برشته شده داشته باشند از شربت قوام آمده 2 قاشق داخل مواد آنها اضافه میکنیم.

شربت را هم اضافه میکنیم.

آب و روغن و شربت که کاملاً حل شد و به جوش آمد یک مرتبه آرد را اضافه میکنیم.

مشکلی اصلی که بسیاری در تهیه بامیه دارند این است که فکر میکنند وقتی آرد را به مواد اضافه کردیم چون مواد سفت میشود باید آنها را از روی حرارت برداریم. در حالی که باید بگذاریم بعد از اضافه کردن آرد، این مواد 10 – 20 دقیقه کاملاً آرد داخل مواد بپزد.

مواد را کاملاً هم میزنیم مواد در این حالت سفت است و ممکن در هم زدن آن دچار مشکل شویم اما باید این مدت زمان سپری شود و مواد کاملاً بپزند وگرنه اگر داخل شربت غلیظ هم بریزیم باز بامیه ها خمیر میشوند و حالت پوکی نخواهند داشت.

گاهی حتی 20 دقیقه زمان میبرد تا این آرد پخته شود و نشانه پخته شدن آن صدایی است که از مواد بلند میشود و تقریباً صدای جلز و ولز میدهد.

هیچ موادی مثل روغن یا آب به این مواد اضافه نمیکنیم و به همین حالت سفتی که هست میگذاریم بپزد و هم میزنیم.

وقتی خمیر آماده شد و سرد شد داخل کاسه همزن میگذاریم و دانه دانه تخم مرغها را اضافه کرده و هم میزنیم.

اول یک عدد تخم مرغ را اضافه کرده و کاملاً هم میزنیم تا تخم مرغ به خورد مواد برود و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه میکنیم و مواظب هستیم که مواد شل نشود.

روغنی که بامیه را داخل آن سرخ میکنیم برعکس زولبیا، نیازی نیست داغ باشد و حتی سرد هم باشد اشکالی ندارد.

برای تهیه بامیه از ماسوره شکوفه استفاده میکنیم.

مواد را داخل قیف با ماسوره شکوفه میریزیم و با استفاده از قیچی مواد را به اندازه های مورد نظر برش زده و داخل روغن می اندازیم.
شربت در تهیه بامیه و زولبیای خوب نقش خیلی مهمی دارد.
برای تهیه شربت، یک کیلو شکر و 300 میلی لیتر آب لازم داریم و خیلی مهم است که آب زیادی استفاده نکنیم تا شربت شل نشود.

میتوانیم به جای 300 میلی لیتر آب از نصف این مقدار آب و نصف دیگر گلاب استفاده کنیم.

شکر را داخل ظرف میریزیم و آب را اضافه میکنیم.

دقت کنید آب و شکر را روی حرارت هم نمیزنیم چون در این صورت شربت از همان اول شکرک میزند. باید روی میز کاملاً هم بزنیم شربت که حل شد بعد روی حرارت میگذاریم و اصلاً هم نمیزنیم.

مدام با یک قلمو که با آبلیمو مرطوب کرده ایم دور قابلمه را تمیز میکنیم بعد از اینکه یکی دو جوش زد نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو اضافه میکنیم و میگذاریم این شربت 7 – 8 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و اصلاً هم نمیزنیم بعد خاموش میکنیم و میگذاریم ولرم شود.

شربت را دم دست میگذاریم و بامیه ها که سرخ شد از داخل روغن درآورده و بلافاصله داخل شربت ولرم می اندازیم.

دقت کنید وقفه ای بین بیرون آوردن بامیه از روغن و انداختن داخل شربت نیفتد.

موقعی که میخواهیم بامیه ها را داخل شربت بیندازیم یا باید خیلی فرز باشیم یا کسی کمک کند و بامیه ها را بلافاصله زیر شربت ببریم و نگذاریم بامیه ها روی شربت بمانند و خیلی هم نمیگذاریم داخل شربت بمانند.

بامیه ها بعد از سرخ شدن نباید اصلاً خمیر باشند و باید خشک شده باشند.

این هم عکس بامیه های من. که البته خارج از اشکال نیست.


 

  • محفوظ سادات

نظرات  (۴)

سلام
به نظر من بعضی از مطالب وب باید زمانبندی بشه و فقط بعد از افطار دیده بشه !!!
تازه اول صبحه ولی هوس بامیه کردم
ای خدا قدرت بده با نفسم مبارزه کنم
پاسخ:
سلام.
باور کنید اینو بعد افطار زدم.ساعت انتشار رو ببینید.
خدا توفیق تون بده ان شاالله.همه مون رو
راستی نفرمودید چجوری با ما آشنا شدید؟
  • دلداده کربلا
  • سلام کدبانو
    خود کفا شدیم...
    من  زولبیا رو بیشتر می پسندم.
    کلا شیرینی دوستی ها...
    ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    زندگی تون شیرینتر از شیرینی
    پاسخ:
    سلام
    پس از این به بعد٬ بامیه هاتون رو بفرست واسه من!!!
    شدیـــــدا !
    و همچنین نازنین
  • شیدامهدوی
  • سلام
    آفرین ...
    منم فقط بامیه دوست میدارم.
    اما چرا اینقد کج و معوج!!!
    به هر حال دستت طلا
    پاسخ:
    سلام.
    حیف شد آخه قرار بود بامیه های خونه شما ارسال بشه برا من!!!
    چون خشت اول نهاده بودم معمار کج!!
    لاقابل

    سلام

    به به دست زن دایی درد نکنه چه دختری! چه کدبانویی!

    ای ول. ای ول. خونه دایی که از این کارها نمیکردی(شوخی)

    حالا جدای از شوخی...... حال و احوال؟ 

    راستی لینک شدی  تو هم ما رو بلینک

    پاسخ:
    سلام.
    کسی منو کشف نکرده بود !!! حالا کشف شدم !
    همون موقع هم علاقه اش بود٬ امکاناتش نبود!
    نطر لطفته ممنون.
    چشم. بفرمایید این هم لینک !
    کلیک رنجه فرمودی!

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی